All-in arrangement

Trouwen in de Kerk

Elkaar het jawoord geven in de ambiance van een kerk blijft een toonbeeld van romantiek. Plus: het levert natuurlijk prachtige plaatjes op. De Julianakerk in Oudebildtzijl heeft zijn kerkfunctie achter zich gelaten en is nu onderdeel van de cultureel centrum de Aerden Plaats. Het witte torentje met zijn kerkklok is enorm fotogeniek. Met een idyllische vlindertuin en heerlijke theeschenkerij biedt het een sfeervolle omgeving voor de voltrekking van het huwelijk. Traditioneel en toch vernieuwend!

Onze arrangementen bieden een verrassend programma. Elk totaalpakket is aan te passen aan jullie wensen. Het is jullie dag! Samen zorgen we voor een onvergetelijke, onbezorgde trouwdag.

Indeling van het all-in arrangement

11.00   Inchecken bruidspaar: klaar voor de Grote Dag

Het bruidspaar wacht een warme ontvangst met koffie/thee en Frieslands lekkerste gebakje: oranjekoek. Jullie overnachten in Hotel de Witte Klok in Oudebildtzijl. Het is mogelijk om extra kamers te reserveren voor gasten. We hebben plaats voor in totaal 12 personen. Kapster en visagist maken de bruid klaar voor de grote dag. Het is mogelijk om de trouwlocatie te bezichtigen voordat het grote moment daar is.

12.00   Lunch en de eerste foto’s

Nog even een moment van rust. We serveren een lunch met heerlijke belegde broodjes en verse sappen aan het bruidspaar en eventueel gezelschap. Dit gebeurt in de Aerden Plaats in Oudebildtzijl. Na de lunch staat de fotograaf klaar om de eerste albumwaardige kiekjes te schieten bij De Witte Klok. Terwijl jullie in de meest romantische poses worden vereeuwigd, ontvangt de ceremoniemeester (of een familielid) de rest van de genodigde gasten bij restaurant De Molen in Vrouwenparochie. Ook voor hen staat een lunch klaar. Met de praam vaart de familie naar de Julianakerk in Oudebildtzijl. Ze nemen plaats in de kerk en wachten met spanning op het bruidspaar.

14.00   Huwelijksceremonie: jawoord bij kaarslicht

Begeleid door muziek treedt het bruidspaar de met kaarsen en verse bloemen versierde kerk binnen. Tijd voor de huwelijksvoltrekking! Deze wordt geleid door de ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) van de gemeente Waadhoeke. De voltrekking kan zowel in het Nederlands als in het Fries gedaan worden. Na het jawoord klinkt er muziek tijdens het tekenen van de trouwakte. Natuurlijk luidt de klok wanneer jullie naar buiten gaan. Voor extra kleur en geur krijgen gasten de gelegenheid om lavendel te strooien.

15.15   Praamvaren: een stukje Elfstedentocht

Ons huwelijksbootje: de praam! Deze staat klaar om het bruidspaar en gasten langs een deel van de Elfstedentochtroute te leiden. Kussens en dekentjes liggen klaar om de tocht zo aangenaam mogelijk te maken. We varen naar restaurant De Molen in Vrouwenparochie, waar het gezelschap wordt verwend met prosecco en lekkere hapjes. Liever een ander vervoermiddel? Als extra opties hebben wij voor het bruidspaar een luxe auto beschikbaar. Ook is het mogelijk om in een Landauer koets met Friese paarden ervoor naar de volgende locatie te gaan.

15.50   Het moment: de bruidstaart aansnijden

Een halfuurtje later komen jullie aan bij restaurant De Molen. Tijd voor hét moment: het aansnijden van de bruidstaart. Deze wordt gemaakt door De Korenbloem Schaafsma, een van de betere bakkers van Friesland! De taart wordt helemaal naar wens gemaakt door deze ambachtelijke bakker. Wil je een luxe champagnetaart met een aantal plateaus? Of ga je voor een heerlijke Friese bruidstaart met marsepeinen pompeblêden?

De locatie staat geheel tot jullie beschikking. Alle ruimtes, de steiger, de terrassen en de tuin. De terrasssen zijn aangekleed met wit meubilair, parasols en verlichting. In de winterperiode of bij koude dagen maken we het binnen knus bij de grote open haard en zetten de vuurkorven en fakkels buiten. Wist je dat pal naast het restaurant de oude graanmolen staat? Een perfecte achtergrond voor het feest!

18.00   Dineren: producten uit streek en regio

Het diner vindt plaats aan prachtige, met linnen opgedekte tafels. Het kaarslicht en de bloemen stralen nóg meer romantiek uit. Er staat voldoende water en wijn op tafel. Overige dranken worden op verzoek geserveerd. Het menu wordt in overleg met de chef samengesteld. Onze keuken maakt gebruik van regionale en streekproducten, zoals varkensvlees van Friberne, aardappelen van de lokale teler en vis van de afslag in Lauwersoog Uiteraard denken we mee bij dieetwensen.

21.00   Feest: vier de liefde!

Tijd om de liefde te vieren! Avondgasten sluiten zich aan bij het daggezelschap. Een band of dj maakt ruimte voor een openingsdans. Gasten komen niets tekort; tijdens het feest geldt vrij drinken. Tussen de drankjes door kan men genieten van borrelplanken met diverse hapjes. En hadden we de chocoladefontein met vers fruit al genoemd? Tussen het dansen door kunnen gasten een blik werpen op het grote scherm, waarop foto’s van de dag worden gepresenteerd.

00.00   Einde

Middernacht, tijd om het bruidspaar uit te zwaaien. Dit gaat niet zonder poespas! Het pasgetrouwde stel wordt uitgeleid door een met sterretjes verlichte haag. Met een luxe auto vertrekken zij naar de bruidssuite in hotel De Witte Klok. De gasten worden nog getrakteerd op een hartige versnapering voordat zij hun jas weer aantrekken.

10.00   Ontbijt

Het kersverse echtbaar wordt verwend met een ontbijt in de Aerden Plaats. Bij mooi weer aan een tafeltje in de vlindertuin. Een bijzondere manier om een fantastische gebeurtenis af te sluiten. Om 11.00 uur is het tijd om uit te checken.

Stuur mij meer informatie

Ja, ik wil meer informatie over het arrangement 'Trouwen in de Kerk' Wanneer je op de button klikt, verschijnt er een contactformulier. Vul je gegevens in, stel desgewenst vragen of geef alvast je wensen aan. We nemen snel contact met je op om je vrijblijvend te informeren over de tarieven en mogelijkheden.

Uw gegevens

Voorkeursdatum