All-in arrangement

Trouwen in de Graanmolen

Een weids landschap, waarin grasvelden worden afgewisseld met smalle wateren. Een oude graanmolen die grenst aan dat water. En ín die molen staat een bruidspaar. Want hier kan worden getrouwd! Wij durven het te zeggen: dit is het mooiste plekje van Friesland.
Met dit arrangement geef je elkaar het jawoord tussen de zakken meel en onder het goedkeurend oog van de molenaar himself. Want deze graanmolen in Vrouwenparochie is nog gewoon in gebruik. Op jullie grote dag zet de molenaar de wieken in trouwstand. Iedereen mag het weten! Waan jezelf in een oud-Hollands schilderij en treedt in deze oer-romantische setting in het huwelijk. Dit gaan jullie nooit vergeten, maar jullie gasten ook niet!

Onze arrangementen bieden een verrassend programma. Elk totaalpakket is aan te passen aan jullie wensen. Het is jullie dag! Samen zorgen we voor een onvergetelijke, onbezorgde trouwdag.

Indeling van het all-in arrangement

14.00   Aankomst bruidspaar

In Vrouwenparochie zijn we gek op Fries suikerbrood met roomboter. Naast de koffie en thee kunt u deze lekkernij verwachten tijdens een warme ontvangst. In de zomer nemen wij plaats in de prachtig wit aangekleden tuin. Bij minder weer treuren we niet: dan is het knus bij de open haard en zetten de de vuurkorven en fakkels buiten.

15.15   Huwelijksvoltrekking: in de graanmolen

De oude graanmolen is voor de gelegenheid omgetoverd tot een prachtig decor voor de trouwceremonie. Witte stoelen, bloemen, een spreektafel voor de ambtenaar, een ringkussentje - aan alles is gedacht. Bij koude dagen zetten we de verwarming aan. Buiten hangen de vlaggen uit, de molenwieken staan in de trouwstand en natuurlijk is de rode loper uitgerold. Binnen geven jullie elkaar het jawoord tussen de meelzakken en onder het toeziend oog van de molenaar. Bij het verlaten van de molen strooien de genodigden met lavendel. Uiteraard kan er nu worden getoost op het bruidspaar. Dat doen we met prosecco!

16.00   Fotomoment: aansnijden van de bruidstaart

Tijd voor hét moment: het aansnijden van de bruidstaart. Deze wordt gemaakt door De Korenbloem Schaafsma, een van de betere bakkers van Friesland! De taart wordt helemaal naar wens gemaakt door deze ambachtelijke bakker. Wil je een luxe champagnetaart met een aantal plateaus? Of ga je voor een heerlijke Friese bruidstaart met marsepeinen pompeblêden? Uiteraard is er nu ook gelegenheid om cadeaus en felicitaties in ontvangst te nemen.

16.45   Rondvaart op de praam

Tijd om in het huwelijksbootje te stappen: onze mooie, authentieke Friese praam. Tijdens deze rondvaart pikken we een stukje van de Elfstedenroute mee. Aan boord worden hapjes en drankjes geserveerd.

18.30   Diner in restaurant De Molen

Gasten mogen aanschuiven aan met wit linnen opgedekte tafels, gedecoreerd met bloemen en kaarslicht. Als het weer het toelaat, kan dit in de tuin naast de graanmolen. Er staat voldoende water en wijn op tafel. Overige dranken worden op verzoek geserveerd. Het driegangenmenu wordt in overleg met de chef samengesteld. Onze keuken maakt gebruik van regionale en streekproducten, zoals varkensvlees van Friberne, aardappelen van de lokale teler en vis van de afslag in Lauwersoog Uiteraard denken we mee bij dieetwensen.

21.00   Feest: vier de liefde!

Tijd om de liefde te vieren! Avondgasten sluiten zich aan bij het daggezelschap. Een band of dj maakt ruimte voor een openingsdans. Gasten komen niets tekort; tijdens het feest geldt vrij drinken. Tussen de drankjes door kan men genieten van borrelplanken met diverse hapjes. En hadden we de chocoladefontein met vers fruit al genoemd? Tussen het dansen door kunnen gasten een blik werpen op het grote scherm, waarop foto’s van de dag worden gepresenteerd.

0.00   Afsluiting

Middernacht, tijd om het bruidspaar uit te zwaaien. Dit gaat niet zonder poespas! Het pasgetrouwde stel wordt uitgeleid door een met sterretjes verlichte haag. De gasten worden nog getrakteerd op een hartige versnapering voordat zij hun jas weer aantrekken.

Stuur mij meer informatie

Ja, ik wil meer informatie over het arrangement 'Trouwen in de Graanmolen' Wanneer je op de button klikt, verschijnt er een contactformulier. Vul je gegevens in, stel desgewenst vragen of geef alvast je wensen aan. We nemen snel contact met je op om je vrijblijvend te informeren over de tarieven en mogelijkheden.

Uw gegevens

Voorkeursdatum